Hemtjänst hos min mamma

Hemtjänst hos min mamma

Hej!

Jag har precis varit hemma hos min mamma för att spendera lite kvalitetstid med henne. Hon har kommit upp lite i åldern så vi tillsammans bokade hemtjänst till henne för ett tag sedan, så att hon inte ska behöva ta hand om städning. Jag försöker vara där så mycket som möjligt men i och med att jag arbetar så blir det lite svårt att vara där på dagarna och jag som bor en bit utanför Norrköping måste åka genom hela staden för att komma dit. Med hemtjänst får inte mamma bara sitt boende städat utan hon får även lite sällskap på dagarna som hon kan prata med. Till en början var hon väldigt skeptisk till hemtjänst eftersom hon tyckte att hon kunde klara det själv och jag kom ju på besök emellanåt så det behövdes ingen annan där. Jag lyckades efter många om och men att övertala henne till att åtminstone prova några veckor för att se hur det var.

Nu behöver jag knappt komma dit längre för det kommer alltid dit någon och umgås med henne och gör de vardagliga sysslorna som kan vara jobbiga i den åldern. Förut kunde hon ringa varje dag och fråga om jag kunde komma förbi och spendera lite tid med henne, nu är det nästan så att jag får ringa till henne istället. Visst tittar jag förbi då och då för att kunna få umgås lite, men det känns verkligen skönt att veta att mamma har det bra och trivs samtidigt som jag är på jobbet. Jag bor i ett stort hus i Norrköping och jag erbjöd min mamma att hon kunde flytta hit så att jag kunde ta hand om henne mer, men hon vägrade. Det var därför som vi provade med hemtjänst och resultatet var överraskande bra. Trots sin ålder så är hon otroligt pigg i sinnet!

Ha en fin helg!


Kommentarer är stängda.